Yhteystiedot

Lapuan Rauniorata
Karhunmäentie 643
62100 LAPUA

Raunioradan,
taukotilan ja saunatilojen vuokraus:

Lapuan Koiraharrastajat ry.
Pia Latva
rauniorata@gmail.com
puh. 045 262 2261

Lapuan Rauniorata     

Lapuan rauniorata on monipuolinen harjoituspaikka viranomaisille, yhdistyksille ja yksityisille ihmisille. Radalla voidaan lisäksi järjestää erilaisia tapahtumia ja kilpailuja.

Lapuan raunioradalla on majoitus-, koulutus/kokous- ja saunatiloja vuokrakäyttöön kaikille ryhmille ja yhdistyksille.

Simpsiön Koirakoulun tukiyhdistys ry. perustettiin 2002 ja sen perustajia olivat Lions Club Lapua, Lapuan kaupunki ja Vankiloiden Huumekoiraohjaajien yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää huume- ja muiden hyötykoirien sekä ohjaajien koulutusta ja neuvontaa. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys rakensi vuosina 2002-2003 Aisapari ry:n avustusten ja noin 100:n yrityksen lahjoitusten turvin koulutus-keskus Patulan Lapuan Simpsiölle. Vankilat, poliisi, tulli ja muut viranomaiset ovat koulutuskeskuksen ensisijaisia käyttäjiä.

Koulutuskeskuksen valmistuttua huomattiin pian, että koirien koulutukseen soveltuva raunio- ja harjoittelurata on edellytys tehokkaan koulutustoiminnan toteuttamiseksi. Yhdistys hankki tarkoitukseen sopivan maa-alueen Lapualta Karhunmäentien varresta. Rataa on rakennettu vaiheittain monia vuosia Aisaparin ry:n ja muiden rahoittajien avustusten turvin. Lisäksi yhdistys on hankkinut omarahoitusosuutta monilla hankkeilla ja mittavan talkootyön kautta.

Varsinainen rauniorata-alue koostuu kahdesta raunioalueesta ja harjoituskentästä, joten samanaikaisesti alueella voi harjoitella useampiakin ryhmiä.  Myös ympäröivä maasto toimii erinomaisena harjoittelualueena. Rata-alueiden lisäksi alueella on useita rakennuksia, joissa on koulutus-, majoitus- ja saunatiloja. Alueella on päällystetty paikoitusalue, jota voidaan käyttää tarvittaessa helikopterin laskeutumispaikkana ja agility-harjoituksiin.

Koulutuskeskuksen ja radan rakentuminen ovat olleet monien ponnistusten tulos. Monet yhteisöt, yritykset ja yksityiset henkilöt ovat vaikuttaneet niiden toteutumiseen merkittävästi. Talkootyön osuus on ollut valtava. Simpsiön Koirakoulun tukiyhdistys on kiitollinen Aisapari ry:lle saamastaan tuesta.

Alan harrastajat ovat käyttäneet rataa harjoittelu- ja kilpailupaikkana jo monia vuosia. Harrastajien mielestä kyseessä lienee valtakunnan ykköspaikka. Aktiivinen radan valtakunnallinen markkinointi on nyt alkamassa.

 

Yhteistyössä mukana:aisapari_logo_0508_rgb.jpg

 

 

ely-logo.jpg

lippu_ja_tunnuslause.jpg